Receptet

25gjäst
500g vatten
10g sirap
20g olja
820g vetemjöl special
12g salt


Lägg allt utom saltet i maskinen.
Kör degen på lägsta hastighet i ca 10 minuter
Lägg sen i saltet och kör maskinen 2 minuter till.
Låt sen jäsa i minst en timma, baka ut och sen jäsa en timma igen!

Nu har ju inte alla en köksmaskin, och man kan såklart knåda för hand, eller med elvisp.
Jag hoppas att nån har nytta av receptet! :) Brödet bli jättegott! :D

Jag funderar på om jag ska fota varje steg nästa gång jag gör brödet, då får ni se alla steg på bild :)

Räddad

Hemma från västerås med en ny fin kökmaskin! Phu!
Den här gången gick jag mycket på watt antalen eftersom jag vill att den ska orka köra degar utan att börja brinna ;) Större bunke ville jag med ha. Sagt och gjort, det blev en Bosch!
Den här har 1000 watt, min gamla hade 500 watt.

Längtar tills imorgon, då ska det sättas degar!! :D

Såhär ser min nya hjälpreda ut :



Som ni ser ingick köttkvarn och mixer, det åkte med kartongen upp på vinden direkt. Men man vet ju aldrig, får kanske användning av dom grejerna i framtiden (:

Buhuuuu...


Skulle sätta en bulldeg nu på morgonen och gjorde precis som jag brukar.
När jag var klar(Tack och lov)kände jag att det luktade bränt och så rykte det ut bakmaskinen.... SUCK!
Andra maskinen på kort tid som går sönder. Jag har garanti som tur är så jag ska in och byta den så fort som möjligt! Vet inte om jag vill ha samma maskin längre heller, hållbarheten verkar ju inte va helt ok om man säger så.
Jag ska kika om det finns nån med starkare motor istället, det är det man ska titta på har jag lärt mig... inte utseendet ;)

Den här har jag nu:

Brödbak

Idag blev det dubbelt brödbak. Degen fick jäsa heeela dagen! När den nådde kanten på bunken så tryckte jag ner den igen och så fick det jäsa upp igen, det blir luftigt och fint bröd när man gör på det sättet. Jag lärde mig det på den där kursen, och man kan faktiskt trycka ner brödet flera gånger utan problem. Bara men låter det jäsa upp igen efter varje gång. När jag hade bakat ut brödet så gick vi på kalas och var borta i nästan 2 timmar, när vi kom hem var det stora och fina bröd som låg på plåtarna! :D

Jag testade göra fläta för första ggn sen kursen med och jag mindes faktiskt hur man gjorde! ;)
Blev höga och fina bröd, nu ska jag göra soppa så vi kan doppa nybakt bröd! :D



Hojta om ni vill ha recept! :)

Schwarswalds tårta!


För första gången gjorde jag en Schwarswaldstårta! Inte alls så svårt som jag trodde och man kan ju verkligen göra den hur fin som helst om man bara har lite fantasi! :D

Här kommer en rätt dålig bild, jag fick lite brått att fota den.



Hello Kitty

En Hello Kitty årta har jag gjort den här helgen. Det som är så kul med henne är att man kan göra på sååå många olika sätt! Alltid kul o testa nya sätt att dekorera på.
Testade även nya fyllningar, det var önskemål om choklad så det blev en Marabou choklad fluff som smakade himmelskt enligt mig! :) Andra lagret var det Ahlgrens bilar fluff, också smaskigt! Dekorerad med sugarpaste.


Lastbilstårta

Här kommer lite bilder på en Lastbilstårta som jag gjorde igår!

Fyllningen är sylt och vaniljkräm
Spacklad med grädde
Ljusa bottnar

Täckt och dekorerad med sugarpaste


Tårta till mosters 12 åringar


Våra tvillingar Ebba och Filippa fyller 12 år idag och då ska man ha tårta såklart! ;)

Ljusa bottnar
Mosade Hallon och grädde
Vaniljkräm
Täckt med Sugarpaste och grädde



Dop tårta


Idag har jag gjort en tårta till ett dop!
Jag gjorde en nalle precis som på Lukas dop fast snitsa till med lite blommor och så.
Det var första ggn jag andvände bokstavs utstickare som jag köpt för ett tag sen och det var rätt svårt att få till det snyggt tycker jag. Men med lite mer träning så...:)



Vita bottnar
Vaniljkräm
Hackade jordgubbar med grädde
Spacklad med grädde och dekorerad med Sugarpaste